Om

Union Rock

Lidenskap - Samhold - Engasjement

Hvem er vi?

Union Rock har arrangert konserter i Drammen siden 1995. Vi holder til i kulturhuset Union Scene på Grønland. Union Rock er drevet av frivillige ildsjeler.

 

Dersom du vil bidra i Union Rock som frivillig, og utvikle nyttig bransjeerfaring ber vi deg ta kontakt, så forteller deg vi hvilke muligheter du har.

Jeg ønsker å bli frivillig

Vår historie

Union Rock er en frivillig organisasjon som oppsto i 1995. Totalt legger vi ned rundt 8.000 dugnadstimer hvert år. Union Rock har som mål å bringe flere ukjente artister fram i dagens lys, trekke fram lokale artister, men også arrangere konserter med nasjonale og internasjonale artister.

Union Scene og Rock startet rundt sommeren 1995. Lokalet var en tom lagerhall den gangen, uten strøm, innlagt vann, toalett eller nevneverdig brannsikkerhet. Tore Narverud (Mr. Union) var åpen for et prosjekt og ble satt i kontakt med en gjeng bransjeveteraner, musikere, teknikere og ungdommer som skulle klekke ut en plan for å få noe i gang. Blant disse var Erik Løvgren og Daniel Stamnes, som hadde tilhørighet til Victoria Kulturhus. Tove Mette Søderholm hadde drevet Bodø Rockeklubb og var nylig tilbake i Drammen. Pønker og kulturhusarbeider Stian Løken kom inn. Teknikere som Ståle Kilen og Jan Erik Holto var også i miksen.

Lokalene tilfredsstilte dessverre ikke brannvesenets sikkerhetsmessige kontroll og de stengte dørene midt under Working Class Hero festivalen 2001, men vi flyttet ut på rampa hvor Gluecifer holdt en svært bra konsert.

Drammen kommune startet prosjektet «Union Scene» på Grønland i 2004. Union Scene Rockeklubb hadde eksistert siden 1995, tildelt Drammen kommunes kulturpris i 2002.

De første tilpassede lokalene i prosjekt «Union Scene» var klare til åpning for publikum i 25 februar 2005.

Siden da og frem til nå har Union Rock arrangert små og store konserter på Union Scene med kjente og ukjente artister fra både inn- og utland.

Mandatet til Union Rock er å være en breddeleverandør med fokus på lokal og kjent rockemusikk.

Den gamle papirfabrikken

Vi starta en rockeklubb rett og slett, for det lokalet sto ledig og union eiendom var veldig ivrige på å få noe aktivitet der. Så fikk vi avtale om å kikke på lokalet. Det var støpt nytt gulv der, men det var ikke varme eller noe annet, forteller narverud om den første planleggingen. Tross de spartanske forholdene ble de enige om å flytte inn i den gamle papirfabrikken. Navnet på den nye scenen ga seg selv. 

Byavisa

Vår misjon

Union Rock skal gi besøkende gode konsertopplevelser med kjente og ukjente artister gjennom hele året, og vi støtter gjerne opp lokale band og musikere. Å ta vare på eksisterende og nye medlemmer er noe vi setter høyt, og vi skal tilby våre trofaste medlemmer eksklusive fordeler og rabatterte billettpriser. Vi lytter til våre medlemmer, og tar til oss gode ideer og forslag om arrangement og events. Union Rock er i stadig utvikling, og vi ønsker å være din favoritt rockescene.